Dit zijn de meest gestelde vragen (FAQ)

Mocht je vraag er niet tussen zitten, dan horen wij het natuurlijk graag.


Plotseling wordt u gevraagd uw producten van barcodes te voorzien. Waar moet u beginnen, hoe pakt u dit aan? Aanbevolen door leveranciers en winkeliers in o.a. Nederland en België.
Barcodeaanvragen.nl is een initiatief is van Zillion Productions, een creatief grafisch ontwerpbureau in Amsterdam. Naast het leveren van barcodes, kan Zillion Productions u ook helpen aan de vormgeving die past bij uw product, bedrijf of uiting.
Maar wanneer is een EAN code verplicht en wanneer niet? Een barcode is gekoppeld aan jouw bedrijf en product en aan de hand van de barcode worden zaken worden bijgehouden als o.a. winkelvoorraad en productinformatie.
Er zijn tal van barcode types waar u uit kunt kiezen. Maar welk type heeft u nodig?
Wij maken officiële barcode afbeeldingen op basis van (officieel geregistreerde GS1) barcodenummers of barcodenummers van andere aanbieders.
Een barcode identificeert uw product middels een unieke cijferreeks. Op deze manier kunnen producten makkelijk worden ingescand en bv winkelvoorraden worden bijgehouden.
Om uw barcodecijfers om te kunnen zetten in een barcodeafbeelding, hebben wij het complete barcodenummer nodig, inclusief controlecijfer.
Het is extra veiligheid, onze barcode expert legt het je graag uit.
De verhouding tussen de breedte en de hoogte van het symbool blijft altijd gelijk, ongeacht welke vergrotingsfactor wordt toegepast. De hoogte mag niet worden ingekort zonder daarbij de breedte aan te passen.
De meeste producten hebben een EAN13 symbool. Het kan voorkomen dat deze niet past omdat het product te klein is, bijvoorbeeld een pakje kauwgum. Hiervoor is het EAN8 symbool.
Theoretisch mag u het symbool tot 80% verkleinen en tot 200% vergroten. Dit wordt ook wel de minimale en maximale vergrotingsfactor genoemd.
Wij leveren de op basis van de GS1 richtlijnen. Daarmee bent u verzekert van kwalitatief goede afbeeldingen en kunt u probleemloos uw producten op de markt zetten.
Indien u zelf gaat printen, dan is het belangrijk dat u dit met een laserprinter doet. Een inkjetprinter is niet scherp genoeg waardoor de scanners niet in staat zullen zijn de barcode in te scannen.
Uw barcode moet goed scanbaar zijn. Een scanner leest een barcode op basis van het kleurcontrast, dus hoe hoger het kleurcontrast hoe beter scanbaar.
Heeft u nog geen designers of grafische vormgever? Wij helpen u graag verder.