FAQ

Heeft u vragen over barcodes, het aanmaken of online bestellen ervan? Check onze meest gestelde vragen (FAQ). Mocht uw vraag er niet tussen zitten, dan horen wij het graag van u, zodat we u alsnog een antwoord kunnen geven.

Waarom Barcodeaanvragen.nl

Aanbevolen door leveranciers en winkeliers in o.a. Nederland en België.

EAN code verplicht

Vaak krijgen wij de vraag of een EAN code verplicht is wanneer je producten online of in winkels wil verkopen, of je zelf een EAN code kunt maken, verzinnen of genereren met een generator. Deze blog gaat hier dieper op in.

Welk type barcode heb ik nodig?

Er zijn tal van barcode types waar u uit kunt kiezen. Maar welk type heeft u nodig?

Hoe een officieel barcodenummer aanvragen

Let op: Er zijn bedrijven die via hun webshop GS1 barcodenummers aanbieden. Deze bedrijven hebben echter geen internationale GS1 licentie om nummers uit te geven. Wij adviseren je om je unieke barcode nummer rechtstreeks bij GS1 aan te vragen. Op basis hiervan maken wij vervolgens de barcode afbeelding(en) zodat je je producten veilig kunt verkopen in winkels en online zoals Bol.com, Amazon, eBay, Google Shopping, Beslist.nl en Alibaba.

Barcodes op producten

Barcodes komt u overal en op de meest uitlopende producten tegen, thuis, in winkels, op internet, waar u ook bent.

Barcode controlecijfers berekenen

Om uw barcodecijfers om te kunnen zetten in een barcodeafbeelding, hebben wij het complete barcodenummer nodig, inclusief controlecijfer.

Verschil tussen .EPS en .BMP bestanden + prijzen

Voordat u een keuze kunt maken, vertellen wij u graag over de verschillende tussen een .BMP en .EPS bestand.

Wat is een Quiet Zone Indicator

Het is extra veiligheid!

Barcode hoogte inkorten

De verhouding tussen de breedte en de hoogte van het symbool blijft altijd gelijk, ongeacht welke vergrotingsfactor wordt toegepast. De hoogte mag niet worden ingekort zonder daarbij de breedte aan te passen.

Kleine verpakking(en)

De meeste producten hebben een EAN13 symbool. Het kan voorkomen dat deze niet past omdat het product te klein is, bijvoorbeeld een pakje kauwgum. Hiervoor is het EAN8 symbool.

Verkleinen of vergroten

Theoretisch mag u het symbool tot 80% verkleinen en tot 200% vergroten. Dit wordt ook wel de minimale en maximale vergrotingsfactor genoemd.

Afmeting van de barcode

Wij leveren de op basis van de GS1 richtlijnen. Daarmee bent u verzekert van kwalitatief goede afbeeldingen en kunt u probleemloos uw producten op de markt zetten.

Kan ik mijn barcodeafbeelding printen?

Indien u zelf gaat printen, dan is het belangrijk dat u dit met een laserprinter doet. Een inkjetprinter is niet scherp genoeg waardoor de scanners niet in staat zullen zijn de barcode in te scannen.

Barcodeafbeelding en kleuren gebruiken

Uw barcode moet goed scanbaar zijn. Een scanner leest een barcode op basis van het kleurcontrast, dus hoe hoger het kleurcontrast hoe beter scanbaar.

Grafische vormgevers

Barcodeaanvragen.nl is een initiatief is van Zillion Productions, een creatief grafisch ontwerpbureau in Amsterdam. Naast het leveren van barcodes, kan Zillion Productions u ook helpen aan de vormgeving die past bij uw product, bedrijf of uiting.

Online afrekenen

Afrekenen gaat gemakkelijk en snel via o.a. iDeal, PayPal, Sofort en BitCoin. Het voordeel van online afrekenen is dat wij direct een melding ontvangen van uw betaling en uw bestelling direct verwerkt wordt.

Wanneer krijg ik de factuur?

Na betaling ontvangt u de factuur samen met uw streepjescode/barcode afbeelding(en) via e-mail in PDF formaat.

Wanneer krijg ik de bestelling?

In de meeste gevallen ontvangt u uw bestelling al binnen het uur via e-mail verwachten. De bestelling dient dan wel tijdens kantooruren te zijn besteld.

Niet goed, geld terug?

U zult zeker tevreden zijn met onze dienst, net zoals vele klanten die u voor gingen.

Mijn vraag staat er niet bij

Heeft u vragen over barcodes, het aanmaken of online bestellen ervan? Check onze meest gestelde vragen (FAQ). Mocht uw vraag er niet tussen zitten, dan horen wij het graag van u, zodat we u alsnog een antwoord kunnen geven.

Share:


Andere barcode vragen?

Naar het forum


Heeft u al een barcodenummer?

Barcode afbeelding aanmaken

BarcodeAanvragen is onderdeel van Zillion Productions

Spadinalaan 214
1031KB AMSTERDAM
Nederland
T. +31(0)20 600 2248

Bekijk ook onze webshop of neem contact met ons op